Dag 5 - New Holland - Woodhall Spa

23 mei 2014 - Woodhall Spa, Verenigd Koninkrijk

Vanochtend werden wij redelijk vroeg wakker na een lange nacht. Het was droog! De tenten snel, zeiknat, ingepakt en de rossen bepakt. Even voor 8 uur zijn wij op pad gegaan voor de volgende camping. Ook nu weer het probleem van campings op grote afstand. Wij moesten dus rond de 125 km. rijden voor de eerstvolgende camping. Alhoewel het fris was onderweg, was het toch lekker fietsweer. Ook nu weer een verschrikkelijk geaccidenteerd terrein. Op een gegeven moment reden we op een boerenweggetje, onverhard met alleen een tractorspoor, vol met kuilen gevuld met water. Ik kon hier opeens niet meer het spoor houden en ging plat op m'n plaat midden in de modder. Ik en m'n Santos zagen er niet uit. Zo rond de middag zagen we dat we echt op het hoogste punt van het hele gebied waren, maar volgens de navigatie mochten wij via een lange afdaling naar de plaats Market Rasen. Met een snelheid van rond de 60 km/u scheurden wij het dorp door. Vanaf dat moment werd het goed fietsweer, af en toe de zon en een goede temperatuur. De lange broek en jasjes konden weer uit. Nadat wij bij een supermarkt brood, een fruitsalade en water hadden gekocht zijn we doorgegaan. De camping te Woodhall SpaDankzij de GPS konden wij vanaf de supermarkt een iets gunstiger route nemen naar de volgende camping. Deze route was wat directer en niet een die allerlei lussen maakt om zo op de mooiste plekjes te komen. Nu moesten we langs een provinciale weg fietsen gedurende zo'n 10 km. De Engelsen zijn overigens echt gentlemen in het verkeer. Ze halen je met een ruime bocht in en vaak blijven ze een lang stuk achter je rijden, ondanks dat de ruimte voldoende is. (of ze kunnen niet rijden?) De rest van de route ging weer door een mooi boerenlandschap met licht glooiende hellingen, Lincolnshire. Volgens de Engelsen een vlak land. Lekker vroeg kwamen we aan op de camping te Woodland Spa. Ook hier door hele aardige mensen geholpen door o.a. onze elektrische apparaten op te laden. Toen wij onze tentjes hadden opgezet, en door een stevig windje, laten drogen zijn wij naar het dorp gegaan voor onze sigaar en een bier. Daarna boodschappen gehaald voor de avondmaaltijd, spaghetti met worstjes.

Dagafstand: 91,5 km
Netto fietstijd: 5:08 uur
Hoogtemeters: 877 m

1. Sandra:
    23 mei 2014
    Gelukkig is het weer nu wat beter. Zullen duimen dat het zo blijft.
    Succes weer verder.
  2. Jan de Jager:
    23 mei 2014
    Heuvels..regen..heuvels..regen..heuvels..etc.....en gelukkig wat beter weer.
    Ik ben niet jaloers en wens jullie nog veel fietsplezier. Niets kapot gegaan door de val hopelijk?
  3. Mieke:
    23 mei 2014
    Stoer dat het fietsplezier er ondanks alles in blijft! Dat is wel een voordeel van met z'n tweeën zo'n tocht maken: je pept elkaar weer op. En nu... op naar het betere weer! XX
  4. Erik:
    24 mei 2014
    Klopt, Engelsen zijn over het algemeen heren in het verkeer. Blijven achter je hangen. Men stelt het wel enorm op prijs wanneer je ze "waved" dat ze kunnen passeren.