dag 5 + 6: Pezenas - Canet
17 juni 2013 - Brignac, Frankrijk
Na ons ochtendritueel van zooi opruimen, tent afbreken en weer alle kleding in tassen gepropt te hebben gingen wij weer onderweg. Eerste etappe van de dag: De heuvel vanaf de municipal direct tot de voordeur van de bakker. Hier hebben wij koffie en een broodje gegeten. Ik had gelijk wel door dat het eten nog steeds niet ging. Ik had wel paracetamol geslikt en veel gedronken..... We rekende erop om zo'n 50 km te fietsen al na gelang mijn gesteldheid. Dat viel dus heel erg tegen, vroeger dan de voorgaande dagen zat ik er doorheen. Uiteindelijk besloten we een camping te zoeken te Canet. Volgens de beschrijvingen in het routeboekje moest er een Nederlandse camping zijn met zwembad. We hebben iedereen bevraagd, maar er bleek toch echt 1 camping te zijn. Natuurlijk kwamen we net over 12 uur aan en dan is er echt niemand te vinden die je welkom heet. De tijd maar verdaan door aan de bar een koud blikje cola te nuttigen. Na 14:00 uur maar eens gebeld met het nummer welke op de deur van de receptie was geplakt. Één of andere hulpje (senior) liet ons binnen. We mochten een plekje uitzoeken, de patron zou 's-Avonds wel langskomen. Na de tenten te hebben opgebouwd zijn we naar het zwembad gegaan om heerlijk af te koele. Je kan merken dat het vakantie seizoen nog niet begonnen is: een bezettingsgraad van minder dan 5% schat ik. Lekker rustig dus. In de avond zijn we naar het dorp gefietst om in een restaurantje te eten. Meindert een tonijnsteak en ik pasta bolognese. Het was te eten...... 'S-Avonds kwam inderdaad de patron langs, we mochten 2 nachten blijven voor € 8,00 de man? De municipal met minder voorzieningen was duurder! Na een super lange nacht werd ik omstreeks 10:00 uur gewekt door Meindert met een ontbijtservies...... Ja ja dat krijg ik thuis niet! De dag verder doorgebracht met luieren in het water en liggen op de stretcher. Omdat ik steeds last had van duizeligheid als ik opstond toch naar de plaatselijke arts gefietst. Daar bleek dat mijn bloeddruk naar 100/70 te zijn gezakt, terwijl ik medicijnen slikt voor een hoge bloeddruk. Ik moest dus tijdelijk stoppen met die pillen en later de druk nog eens laten opmeten. Inmiddels voel ik mij beterden en zijn van plan in 2 etappes naar St. Ambroix te rijden. Daar nemen wij de trein naar Maçon om het verlies aan kilometers te compenseren. Ik wil ook nu even iedereen bedanken die met mij (en Meindert) Hebben meegeleefd. Bedankt!
Dagtotalen: 32,7 km in 2:19 uur

Fijn dat jullie een nu een plekje hebben met een zwembad voor de broodnodige ontspanning en afkoeling. Hopelijk hebben jullie straks een goede nacht zodat jullie er morgen weer wat tegenaan kunnen. Succes weer verder! Liefs Mieke