Een nieuwe fiets (1)
19 november 2012 - Zoetermeer, Nederland
Voor de reis vanuit Spanje heb ik besloten om een nieuwe fiets te kopen.
Tja, wat voor een fiets, hoe duur, de gebruiksmogelijkheden enz. enz.
Via diverse sites van en over lange afstandsfietsers kwam ik al snel op een Nederlandse fietsenbouwer uit Sassenheim met de oer degelijke Hollandse naam: SANTOS.
Het model is een zogenoemde 'trekkingbike', een fiets speciaal ontwikkeld om volbeladen lange afstanden mee te kunnen fietsen. Dit geeft mij natuurlijk gelijk de verplichting dat ik meer moet gaan fietsen dan dat ik tot nu toe gedaan heb.
Ik wil deze fiets begin december 2012 gaan bestellen. Eerst moet er met behulp van een pasframe de juiste maten worden opgenomen om de fiets zo optimaal mogelijk te kunnen afstellen. Natuurlijk zit er op zo'n fiets een levertijd van mogelijk één of twee weken. De fiets kan je nog laten voorzien van andere onderdelen zodat het echt een 'eigen' ontwerp wordt.
Als ik de fiets daadwerkelijk besteld heb dan doe ik hiervan melding en gelijk plaats ik dan wat foto's.
Voor informatie over SANTOS heb ik een link toegevoegd, rechts in het menu.
Als je automatisch op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe berichten op mijn reisblog dan kan je jezelf aanmelden op mijn "Mailinglijst", ook te vinden in het menu, rechtsonder.