Een nieuwe fiets (2)
15 januari 2013 - Rotterdam, Nederland
Mijn fiets is binnen!
Afgelopen donderdagavond kreeg ik een e-mailtje van Bike4travel dat de fiets afgeleverd was. Pas zaterdagochtend was ik in de gelegenheid om de fiets af te gaan halen. Omdat ik van plan was om gelijk maar de fiets in te wijden door naar huis te gaan fietsen, heeft Karin mij naar Rotterdam gebracht. Toen Meindert hiervan hoorde had hij gelijk zin om mee te fietsen, niet alleen vanaf Rotterdam naar huis, maar eerst van huis naar Rotterdam. Een lekker trainingsrondje.
Voor het fietsen moesten natuurlijk eerst nog wat zaken worden afgehandeld zoals afrekenen, proefritje, afsluiten van een verzekering enz. Ook werden wat zaken over onderhoud enzo uitgelegd. De fietscomputer, een verjaarscadeau van Enzo, werd ook gelijk op de fiets gemonteerd.
Rond 12 uur zijn wij toen, over de gelijke route die wij aan het eind van de fietstocht moeten nemen, naar Zoetermeer gefietst. Een leuk kort ritje van zo'n 17 km. langs de Rottemeren. Alhoewel het koud en helder weer was en er een redelijke bries stond ging het fietsen heerlijk. De fiets rijdt zo soepel en schakelt fantastisch. Toch een heel verschil met mijn 'oude' fiets!
Meindert, die zijn fiets al een maand in bezit heeft, had natuurlijk reeds die ervaring gehad, dus was het voor hem al niet meer zo'n sensatie. Na zo'n 50 minuten fietsen waren wij bij Meindert thuis en hebben daar de fietsen gezamenlijk op de foto gezet. Beide fietsen zijn nagenoeg identiek. Omdat ik een koppie groter dan Meindert ben heeft mijn fiets een grote framemaat. Ook heb ik, in tegenstelling tot Meindert, een standaard aan het voorwiel laten monteren. Uit ervaring weet ik dat een volbeladen fiets niet lekker op z'n achterstandaard blijft staan.
Daarna naar huis toe en mijn fiets ook nog even op de foto gezet. Thuis mag mijn fiets nog een paar nachtjes in de huiskamer blijven om mee te kunnen pronken, daarna wordt hij, voor de rest van zijn leven bij mij, verbannen naar de schuur.
Gisteren hebben wij ook onze vliegtickets geboekt bij Transavia. Wij vliegen op woensdag 12 juni 2013 om 06:30 uur vanaf Amsterdam naar Girona. Beide fietsen gaan mee voor slechts €40,00 per stuk. Ik las vanochtend in de krant dat ook deze maatschappij, net als Ryanair, wel eens met een te krappe brandstofvoorraad vliegt, en toevallig gebeurde dat, net als bij Ryanair, op vluchten naar Spanje……..
Zo de belangrijkste zaken zijn geregeld, nu kunnen wij ons richten op het aanschaffen van onze verdere uitrusting. Zodra ik weer wat te melden heb zal ik dit weer in het reisblog plaatsen.

Veel groeten van Marc, May en de kinderen
mooie fietsen, kan er niet omheen: prachtig ontwerp
Marc