Dag 8 Bruchsal - Schafhausen

7 juli 2010 - Schafhausen, Duitsland

Vanmorgen afscheid genomen van Jan en Marian. Vrouwen doen er echt langer over om te vertrekken. Dat scheelt, denk ik, op zo'n 14 dagen toch gauw 7 uur!

De route zelf was vandaag niet zo heel bijzonder, tenminste als je het afzet tegen voorgaande dagen. Wel passeer ik dorpjes met vele pittoreske pleintjes met terrassen en vakwerkhuizen. De terrasjes zijn super uitnodigend met schreeuwende bier reclames. Ik heb echt wel zin in een grote pul maar ja.... als ik daar aan ga beginnen trap ik geen meter meer.

Vandaag was de eerste echte klim, 4 tot soms wel 10%, gelukkig wel slechts enkele honderden meters langs en nog geen kilometers. Via Pforzheim was ik snel in Weil der Stadt. Hier moet je kennelijk een smeedijzeren uithangbord bij de kroeg hebben. Ik heb er namelijk wel 20 gezien. De een nog uitbundiger dan de andere.

Het weer is nog steeds fantastisch, soms warm maar af en toe een koele bries. Zeker als je door een bos rijdt met een kabbelend beekje ernaast. Omdat er op dit stuk geen campings is overnacht ik in Hotel (?) Krone in Schafhausen. De Griekse eigenaren werken beiden elders om rond te komen. Het hotel is aardig aan het vervallen maar het bed is goed en het sanitair schoon. Gelijk maar de was gedaan en de kamerstoelen als wasrek gebruikt.

De avond in de gelagkamer naar voetbal gekeken met een clubje stamgasten. Ik dacht dat wij konden zeuren over ons elftal maar die Duitsers kunnen er ook wat van. Ze hadden wel gelijk natuurlijk, de Duitsers waren nergens. Ik moest me inhouden om niet te juichen voor de Spanjaarden bij de 1 - 0.  Na de wedstrijd waren ze allemaal chagrijnig ;-)  De Griekse hoteleigenaresse was een vriendelijke praatgrage vrouw die mij influisterde dat ze wel blij was dat de Duitsers hadden verloren. Toen ze naar mijn leeftijd vroeg bleken we even oud te zijn, zelfs op dezelfde dag geboren. Dat schiep kennelijk een band want ze was hier helemaal lyrisch over. Ik moest mijn adres opschrijven zodat ze me een kaartje kon sturen voor mijn verjaardag. We gaan het zien?

Nu ga ik mijn bed opzoeken. En morgen weet ik nog niet hoe ver ik ga rijden. Eerst de Schwabische Alm beklimmen.

Dagtotaal: 75 km in 4:42 uur

1. Rob en Mirjam:
    11 juli 2010
    Hoi Willem ,

Het is mooi om jouw reisverslagen zo te kunnen volgen . Je ziet plaatsnamen voorbij komen waar we al zo vaak op weg naar het zuiden zelf ook al aan voorbij zijn gekomen maar dan niet op de fiets ! en dat met deze hete dagen . Ga zo door !
    Vanavond op tijd de kroeg in voor de grote finale tegen Spanje en als we die winnen is het feest compleet !

Groet , Rob & Mirjam